عسل موم دار

عسل موم دار بخریم یا بدون موم؟

عسل موم دار بخریم یا بدون موم؟

گاهی توصیه می‌شود که جویدن موم موجب تقویت دستگاه گوارش و لثه‌ها می‌شود.اما باید بدانید داروها
وسمومی که علیه بیماری‌های زنبور استفاده می‌شود می‌تواند در لایه‌های موم رسوب کرده و با جویدن وارد بدن
شود.

در وعده صبحانه از خوردن کره با مربا خسته شده بود و قصد داشت عسل را جایگزین مربا کند. به مغازه‌ای رفت

تا عسل بخرد. اما در قفسه مورد نظر با تعداد زیادی ازعسل‌های موم دار و بدون موم با رنگ‌های تیره و روشن

مواجه شد. شنیده بود که عسل تقلبی زیاد است. یک عسل با رنگ تیره و موم‌دار انتخاب کرد. به این گمان که هر

عسلی که با موم

رنگ و طعم ملاک سنجش عسل نیست

عسل براساس این که از یک یا چند گل تهیه شده باشد دارای انواع تک گل و چند گل است. عسل گل‌های

مختلف رنگ و طعم متفاوتی دارند و رنگ آنها از سفید، کهربایی و حتی قهوه‌ای و سیاه متغیر است. عسل‌های

روشن طعم ملایم و عسل‌های تیره طعمی تندتر دارند و نمی‌توان کیفیت و اصالت عسل را بر حسب رنگ و

مزه آن شناسایی کرد.

موم مصنوعی در عسل‌های زنبور ندیده

برای این که زنبور برای تهیه موم انرژی زیادی مصرف نکند موم را به شکل صنعتی (مصنوعی) نیز تولید می‌کنند

و در کندو می‌گذارند. در اغلب عسل‌های تقلبی زنبور ندیده از موم مصنوعی استفاده می‌شود. موم مصنوعی

را با پارافین و ترکیبات مشابه تهیه کرده و آن را درون ظروف شیشه‌ای گذاشته و روی آن عسل می‌ریزند.

عسل مصنوعی در بازار

نه تنها موم بلکه عسل را هم به روش مصنوعی تولید می‌کنند. شکر، آب، کمی آبلیمو و اسانس‌های

شیمیایی تقلیدکننده طعم عسل را با هم مخلوط و حرارت می‌دهند. با مقادیری شربت قند، عسل را

به غلظت مناسب می‌رسانند. با افزودن فروکتوز، شکرک زدن عسل را به تاخیر انداخته و با اضافه کردن

شربت ذرت، امکان تشخیص آن از عسل موم دار واقعی را سخت‌تر می‌کنند.

موم را نجوید

گاهی توصیه می‌شود که جویدن موم موجب تقویت دستگاه گوارش و لثه‌ها می‌شود. اما باید بدانید

داروها و سمومی که علیه بیماری‌های زنبور استفاده می‌شود می‌تواند در لایه‌های موم رسوب کرده

و با جویدن وارد بدن شود.

عسل طبیعی قند کمتری دارد

اغلب عسل‌های موجود در بازار یا از نوع تغذیه‌ای هستند یعنی زنبور علاوه بر شهد گل‌ها و گیاهان از

شربت و شکری که در مجاورت کندو قرار داده می‌شود، عسل تولید می‌کند یا از نوع تقلبی و زنبور

ندیده است. این عسل‌ها قند بالایی داشته و فوق العاده برای بیماران دیابتی و افراد چاق مضر است.

اما عسل‌هایی که به روش طبیعی تهیه شده اند با در نظر گرفتن قند محصول برای دیابتی‌ها منع مصرف ندارد.

تفاوت شکرک عسل طبیعی و تقلبی

عسل طبیعی هم شکرک می‌زند، اما با انواع تقلبی آن تفاوت‌هایی دارد. عسل طبیعی به مرور زمان

کدر و ته‌نشین شده و شکرک آن مانند شکرک شیره خرما نرم و در زیر دندان احساس نمی‌شود و

در دهان بسرعت مایع می‌شود. اما شکرک عسل تقلبی مثل نبات سفت و بسختی با قاشق جدا

شده و دانه‌های شکر در زیر دندان حس می‌شود.

عسل وحشی خوب یا بد؟

عسلی که زنبور، آن را داخل کندو تولید نکرده و موم آن روی تنه درختان یا شکاف سنگ‌ها و صخره‌ها

تولید شده باشد عسل وحشی نام دارد. زنبورهای وحشی ظاهری متفاوت دارند و در کشور ما جثه‌ای

بسیار کوچک‌تر از زنبور عسل معمولی و در برخی مناطق آفریقایی چند برابر بزرگ‌تر از زنبور عسل هستند.

عسل برای کودکان ممنوع!

این نوع عسل چون به روش طبیعی و ارگانیک تولید می‌شود حاوی بیشترین میزان مواد مغذی است.

باکتری خطرناک کلستریدیوم بوتولینوم می‌تواند از طریق لاروهای مرده زنبور وارد عسل شود و به

همین دلیل مصرف عسل به کودکان زیر یک‌سال که سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه نمی‌شود.

 

منبع : mashreghnews.ir

 

فروشگاه محصولات
شبکه های اجتماعی فروشگاه

سبد خرید

telegram

insta
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .